fbpx

Over hoepelen

Leer alles over hoepelen!

Van hoepelen word je fit én vrolijk! Robin Hoop leert je alles over hoepelen dat je moet weten.

Hoelahoepen is leuk om te doen en dingen die leuk zijn om te doen, doe je makkelijker en vaker. Daarnaast kan hoelahoepen zo goed als overal: in de tuin, op de sportschool of in het park. Natuurlijk met je favoriete muziek erbij! De positieve effecten van hoelahoepen op het lichaam zijn ook absoluut de moeite waard. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet.

Ieder begin is moeilijk en zo dus ook met hoepelen. Gelukkig hebben we op deze pagina instructie video’s om het je stap voor stap te leren. Je kunt ook deelnemen aan één van onze hoepel evenementen of hoelahoep workshops

Verbetert je conditie

Behalve dat hoelahoepen leuk is is het ook een echte workout. Een uur lang intensief bezig zijn met een hoelahoep is een hele nieuwe soort cardio workout.

Een sterke slanke taille

Wie wil er nu geen strakke taille? Hoepelen vraagt veel van je core en deze ben je dan ook continu aan het trainen. Kun je je voorstellen wat het resultaat is?!

Sterkere spieren

Je traint spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had. Uiteraard wordt je core intensief uitgedaagd maar je armen en benen worden ook zeker niet ontzien.

Verbetert de motoriek

Hoepels om je taille laten draaien, om je armen en ook nog een trucje uithalen. Het kan allemaal, zeker met je verbeterde motoriek en coördinatie!

Hoepelen 1
Hoepelen 2
Hoepelen 3
Hoelahoep-jargon uitgelegd. Wat is een hoopjam?

Hoelahoep-jargon uitgelegd. Wat is een hoopjam?

Hoopjam, Hoop en Flow jam. Hulahoop en flowarts jam. Er zijn een aantal verschillende benamingen voor een hoopjam. Om voor eens en voor altijd alle onduidelijkheid rondom deze woorden weg te nemen hierbij een uitleg! Een hoopjam, wat is dat eigenlijk? Hoopjam is een...

Lees meer
Terugblik 2019 – Genieten!

Terugblik 2019 – Genieten!

Terugblikken vind ik dus onwijs leuk en fijn om te doen. Sinds ik Robin Hoop heb, doe ik dat veel bewuster. Op kerstavond heb ik heerlijk in mijn uppie op de bank gezeten met mijn schrift en stiften. Trots, blij en dankbaar heb de highlights van 2019 en intenties voor...

Lees meer

Wat zeggen de fans over hoepelen?

Op zoek naar een startershoepel, kocht ik een prachtige Unicorn hoepel bij Robin. Super snel in huis en wat een geweldig ding. Na eerst zelf wat gestunteld te hebben met haar filmpjes heb ik een workshop bij haar gedaan. Wat een spontane meid met veel energie! Ik heb erg genoten van de workshop en veel bijgeleerd in een korte tijd. Echt een aanrader!” 

Lesley - www.mylittlehappiness.nl

“Bij de workshops van Robin Hoop leer je snel nieuwe dingen en juist dat maakt het hoepelen zo leuk. Na elke workshop kan je weer iets nieuws. Het aanstekelijke enthousiasme waarmee Robin de cursussen geeft zal daar ongetwijfeld mee te maken hebben. Nu neem ik mijn hoepel met plezier mee naar het park, festivals, de achtertuin van m’n vrienden of een nieuwe cursus van Robin, want er valt altijd weer iets extra’s te leren!”

Irene

Zondag 17 september was t zover en begon ons ‘hoop’ avontuur. Bij aankomst een hoepel uitgereikt gekregen van Robin waarna we met de basis begonnen van het ‘gewoon’ rond de middel draaien. Daarna werd telkens stukje voor stukje een deel erbij ‘gebouwd’. Uiteindelijk werden alle stukjes aan elkaar geregen, waardoor ik me een echte hoepelkoningin voelde. Of ik een volgende keer weer zou gaan? Jazeker het is wat mij betreft voor herhaling vatbaar.”

Angelique

Ook enthousiast geworden?