8 Redenen waarom geen fitnesshoepel.

  1. Ze zijn voor de meeste mensen te klein om mee te leren hoepelen
  2. Ze zijn te zwaar om leuke oefeningen/trucjes mee te leren
  3. Ze zijn zo zwaar dat ze pijn doen
  4. Ze zijn zo zwaar dat de kans op blessures groter is
  5. Al na een paar minuten hoepelen hebben de meeste mensen al blauwe plekken
  6. Je hebt geen extra gewicht nodig om een effectieve work-out te hebben
  7. Je valt er niet per sé meer van af
  8. Ze bestaan uit losse onderdelen en worden daarom al snel instabiel

Verzwaarde hoepels, vaak met extra ‘massage’ bobbels, worden meestal fitnesshoepels of bodyhoops genoemd. Deze hoepels zijn zwaarder gemaakt. Meestal beginnen deze hoepels bij 1,5 kg, oplopend tot bijna 3 kg. Dat is minstens 2,5 keer zo zwaar als een handgemaakte hoelahoep.

Deze hoepels zeggen extra goed te zijn om je buikspieren te trainen. Helaas kunnen deze hoepels je behoorlijk pijn doen en blessures opleveren. Door het zware gewicht dat aan je middel trekt, rondom je vitale organen, worden veel mensen bont en blauw. Zodanig dat het echt niet oké is! Laat staan dat je er een kind mee laat hoepelen, of je er een hele dag mee op een evenement staat. Vaak kun je er een band bij bestellen die je beschermt tegen pijn blauwe plekken. Marketing technisch natuurlijk heel en zo níet nodig als je het mij vraagt!

Helaas krijg ik te regelmatig e-mails van mensen die graag willen hoelahoepen, maar een hoepel hebben die zoveel pijn doet, dat het niet meer leuk is. Dat ze blauwe plekken hebben en er zelfs ontstoken spieren en/of pezen van krijgen. Ik word daar zo verdrietig van!

Hoelahoepen is leuk, hoelahoepen laat je weer kind voelen en hoelahoepen is goed voor je. Pijn hoort niet thuis in dat rijtje!

En nee, ik ben geen ‘concurrent’ aan het afbranden om er zelf beter door te lijken. Als hooper met een passie voor hoepels en hoopdance en als uitdragen van plezier, zie ik de made-in-China-fitnesshoelahoep marketingmachines niet als concurrent. En ja, ze verdienen bakken vol met geld. Maar is dat zaligmakend? Marktplaats staat niet voor niets vol met tweedehands fitnesshoelahoeps. Je ziet nagenoeg geen enkele tweedehands handgemaakte hoepel voorbij komen. Dat is niet zonder reden…

Mijn bedrijf is ontstaan vanuit passie. Ik wil dat mensen minstens net zoveel plezier beleven aan hun hoepel als ik zelf doe. Daarom verkoop ik hoelahoeps in een maat die bij je past en die lief zijn voor je lijf.

Een lach op je toet, rust in je hoofd en een lekker gevoel in je lijf!

Let’s go!

Bestel jouw met passie handgemaakte hoelahoep hier!

Liefs!
Robin

Superleuk dat je interesse hebt in een workshop hoelahoep!

Als je onderstaand formulier zo volledig mogelijk invult, kom ik er zsm bij je op terug, met een voorstel op maat!