fbpx

FAQ

Veelgestelde vragen

Of je nu net met hoepelen begint of je bent inmiddels als een expert, er kunnen altijd vragen opkomen. Over onze hoepels, over hoepelen zelf of misschien
over ons bestelproces omdat je een je eigen hoepel wilt kopen. Wij hebben alle denkbare vragen hieronder op een rij gezet.
Kom je er nog niet uit? Stuur ons dan een berichtje en we gaan je helpen!

Over onze hoepels

Waarom een Robin Hoop hoepel kopen?

Omdat wij deze met passie en kennis hebben gemaakt! De hoepels zijn geschikt voor zowel fitnessoefeningen als hoopdance. Doordat het een gladde en niet te dikke hoepel is, is deze wendbaar en kun je er veel leuke en verschillende oefeningen mee doen. Het gewicht is ongeveer 0,6 kilo. Hierdoor is de hoepel geschikt om iedere dag veilig mee te hoelahoepen, zo lang je maar wilt.

In dit artikel vind je uitgebreidere uitleg over onze hoelahoeps.

De voordelen van hoelahoepen!

Hoelahoepen draagt bij aan de versterking van de buik-, been-, bil- en rug-  en arm spieren, wie wil dit nu niet? Als je regelmatig hoelahoept verbeter je ook nog je conditie en je spieren worden sterker en soepeler. Als dat gebeurt kom je ook strakker in je vel te zitten. Een perfecte combinatie dus! En misschien wel het allerbelangrijkste: Hoepelen is gewoon heel leuk om te doen!

Kies ik een zware hoepel met ribbels of een gladde hoepel?

Onze ervaring is dat een hoepel niet zwaar hoeft te zijn en geen pijnlijke ribbels hoeft te hebben om goede resultaten te behalen. Juist doordat onze hoepels glad zijn, zijn er meer mogelijkheden qua oefeningen en kun je iedere dag geheel veilig zo lang hoelahoepen als je wil. Hoe kleiner en lichter je hoelahoep, hoe moeilijker het wordt, hoe meer calorien je verbrand en hoe meer het op een goede techniek aankomt. Wij kiezen ervoor oefeningen zwaarder of moeilijker te maken door ze uit te breiden in plaats van gewicht en of ribbels aan de hoepel toe te voegen. Op ons YouTube account zie je hoeveel plezier er wordt gemaakt met onze hoelahoeps!

Welke maat hoepel moet ik kiezen?

We hebben verschillende maten. Standaard hebebn wij gekozen voor hoepels van 100 cm doorsnede. Dit is een standaard maat waarmee iemand met een gemiddeld postuur goed kan hoelahoepen. Deze hoepels wegen ongeveer 0,6 kilo. Voor een iets voller postuur (vanaf maat XL) hebben wij hoepels van 110 cm doorsnede.
Uitgebreidere informatie over onze hoepels vind je hier.

Ook verkopen we kinderhoepels waarmee kids goed aan de slag kunnen als ze serieus willen hoepelen. 

Voor kinderen hebben we de volgende maten beschikbaar:

75 cm voor kids in groep 3-4 en 85 cm voor kids in groep 4-5.

Vanaf groep 6 kunnen de meeste kinderen met een hoepel voor volwassenen. Tengere kinderen eventueel met een intermediate hoepel, die is lichter dan de basishoepel.

Hoe bewaar ik mijn hoelahoep?

Afhankelijk hoeveel ruimte je beschikbaar hebt kun je de hoepel opgevouwen of uitgevouwen bewaren. We adviseren wel de hoepel wanneer dat mogelijk is zoveel mogelijk uitgevouwen te houden. Dit is altijd beter voor de hoepel. Maar je moet hier natuurlijk wel ruimte voor hebben…

Waarom zijn jullie hoepels beter dan die in de (speelgoed)winkel?

Hoepels uit de speelgoedwinkel zijn gemaakt voor kleine kinderen en hebben daarom een kleine diameter. Ook zijn ze heel licht. Hoe kleiner de diameter, hoe sneller de hoepel om je heen draait en hoe moeilijker het is om de hoepel hoog te houden. Hetzelfde geldt voor het gewicht: hoe lichter de hoepel, hoe minder goed je de hoepel voelt en hoe moeilijker het is. Daarom hebben wij gekozen voor een hoepel van stevige kwaliteit met een specifieke diameter waarmee je de tijd hebt om te bewegen en waarmee de kans heel groot is dat het lukt. Speelgoedwinkel hoepels zijn vaak al te klein en te licht voor de allerkleinsten. Wil je meer uit het hoepelen halen? Koop dan een onze hoepels in de juiste maat.

Zijn jullie hoepels handgemaakt?

Jazeker! Onze hoepels worden met de hand gemaakt en uiteraard in goede staat geleverd.

Net als ieder ander product kan de hoepel naar verloop van tijd gebruikssporen krijgen. De hoepel zal bijvoorbeeld een aantal keren op de grond vallen en dat schaaft nu eenmaal. Uiteraard kun je wel zelf ervoor zorgen dat de hoepel langer mooi blijft door bijvoorbeeld niet met een broekriem om te hoelahoepen en niet tegen spullen aan te botsen. Ga bijvoorbeeld ook niet op een stenen ondergrond hoelahoepen, maar liever op het gras. Een hoepel is er uiteindelijk om goed gebruikt te worden, een beetje karakter staat haar goed.

Wat is een Intermediate hoepel?

Wanneer je het hoepelen onder de knie hebt en interesse hebt in meer dan is een intermediate hoepel zeker wat voor jou. Deze hoepel is kleiner en lichter dan de basishoepel. Dit zorgt voor een nieuwe uitdaging en geeft je de mogelijkheid soepel met off-body oefeningen en hoopdance te gaan oefenen. The next step dus…
Lees ook ons artikel met uitgebreide informatie over onze hoelahoeps.

Het gebruik van de hoepels

Hoe begin ik met hoepelen?

De truc is dat je één voet voor zet en vervolgens je heupen naar voor en naar achteren beweegt. Geen rondjes draaien met je heupen dus. In het begin kan het even duren voordat je door hebt hoe je de hoepel hoog kunt houden. Heb je onze speciale Kickstart pagina al bekeken? Daar vind je alles dat je moet weten als je begint met hoepelen. Enjoy!

Blauwe plekken na het hoelahoepen. Is dit erg?

No worries! Als je net start met hoelahoepen is het mogelijk dat je in het begin wat blauwe plekken krijgt. Dit komt doordat je lichaam niet gewend is dat er een licht gewicht over je buik heen gaat. Dit verdwijnt na een aantal keer hoelahoepen vanzelf, waarna je geheel veilig en ongelimiteerd kunt hoelahoepen. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je pijn hebt, luister daarom goed naar je eigen lichaam!

Hoe lang mag ik hoelahoepen per dag?

Je mag zo lang hoelahoepen als je wilt! Zoals hierboven staat geschreven kun je als beginner wat blauwe plekken krijgen. Mede hierom raden wij aan in het begin rustig op te bouwen en te testen wat je lichaam aankan. Maar hoepel gerust zoveel als je wilt! 

Hoeveel ruimte heb ik nodig om te hoelahoepen?

Om prettig rond je middel te hoelahoepen heb je ongeveer 4 m2 nodig. Let dus op voor de spullen in kamer als je enthousiast aan de slag gaat 🙂

Hoe vouw ik mijn hoelahoep in en uit elkaar?

Dit is niet lastig maar je moet het even doorhebben. Volg deze stappen en het komt helemaal goed!

Invouwen:
1. Zet de hoepel op de grond met de koppelstukjes boven elkaar. Zet je voet voorzichtig naast het koppelstukje.
2. Zet je handen naast het bovenste koppelstukje.
3. Draai nu een hand naar voren en een hand naar achteren (alsof je een vaatdoekje uitknijpt), als je merkt dat de het koppelstukje in beweging komt, duw de hoepel voorzichtig naar beneden.
4. De hoepel ligt nu in een 8-vorm.
5. Vouw de hoepel nu dubbel.
6. Doe er een lintje om en hij is klaar om mee te nemen!

Uitvouwen:
1. Houd de koppelstukjes bij elkaar en klap de hoepel open in de 8
2. Trek nu pas de koppelstukjes uit elkaar tot de hoepel rond is
3. Zorg dat de koppelstukjes recht op elkaar staan en draai deze eventueel bij tot de hoepel rond is4. Zet de hoepel op de grond, met je voet lichtjes naast het koppelstukje en ‘shape’ de hoepel voorzichtig tot hij mooi rond is.

Bekijk hier onze instructie video voor het in- en uitvouwen van je hoepel

Mijn hoepel is eivormig nadat hij opgevouwen was, hoe los ik dit op?

Door hem weer in de juiste vorm te shapen. Zet de hoepel op de grond en duw hem voorzichtig in de juiste vorm terug. 

Bekijk ook onze instructievideo over het in- en uitvouwen van je hoepel

Hoelahoeps en de verschillende weersomstandigheden

Onze hoepels zijn sterk maar toch hebben zij ook hun beperkingen.
– Wij raden aan om de hoepel bijvoorbeeld niet te lang opgevouwen in de volle zon te laten staan, om vervorming van de hoepel te voorkomen. Krijg je je hoepel niet mooi recht? Laat hem dan een paar uur met bijvoorbeeld een stapel boeken aan beiden kanten liggen, dan is hij daarna weer mooi recht.
– Veel water daarentegen kan de tape van de hoepel beschadigen. Bescherm hem daarom goed bij regen. Mocht er toch wat water op de hoepel komen, dep dit dan voorzichtig af om je tape zo mooi mogelijk te houden!

 

Het hoepelen lukt niet, wat nu?

Hoepelen is leuk maar kan als je net begint kan het ook weleens frusterend zijn. Gelukkig hebben we veel instructievideo’s gemaakt zodat iedereen kan leren hoepelen. Op onze speciale hoepel pagina vind je ook nog eens tips en trucs. Vergeet niet dat alles wat je nieuw leert, tijd kost. Ook hoepelen. Wees dus vooral lief voor jezelf en geef jezelf de tijd!
En wil je dat ik het je leer? Kom dan eens naar onze groepslessen!

Bestelling en levering

Hoe lang is de levertijd van de hoepels?

Wij streven ernaar om bestellingen maximaal 1-3 werkdagen na ontvangst van de betaling te verzenden.

Wat zijn de verzendkosten van een hoepel?

Verzendkosten
Thuislevering binnen NL: €6,95
Servicepuntlevering binnen NL: €5,95

Thuislevering Belgie: €7,95
Servicepuntlevering België: €6,95 

Gratis afhalen in Rotterdam
Wij zijn gevestigd in Rotterdam. Wil je de hoepel komen afhalen? Dat kan op werkdagen tussen half 9 en half 5 aan de Schiemond 20 in Rotterdam. Je krijgt een e-mail met verdere instructie als je hoepel klaar ligt .

Kan ik mijn hoepel terug sturen?

 Wij hopen natuurlijk niet dat het nodig is maar ja, dat kan binnen 14 dagen. De kosten voor het retour zenden van de hoelahoep zijn voor de koper. Wanneer de hoepel gebruikssporen heeft bij retour kunnen wij een deel van het retourbedrag inhouden voor reparatiekosten.
Stuur je hoepel retour naar Robin Hoop, Schiemond 20-22, 3024 EE Rotterdam en vergeet niet je bestelnummer erbij te vermelden, anders weten we niet wie de hoepel afkomstig is.

Ik krijg mijn hoepel opgevouwen binnen, wat moet ik doen?

Je krijgt je hoepel inderdaad opgevouwen binnen. Bekijk onze Kickstartpagina voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing hoe je je hoepel in- en uitvouwt en hoe je een goede start in de hoepel maakt. Veel plezier alvast!

Geen antwoord op je vraag kunnen vinden?

Vul dan het contactformulier in en ik kom zo snel mogelijk met het antwoord!

4 + 10 =