Wat is een goede hoepel?

Vaak krijg ik de vraag: “wat is een goede hoepel?”. Een goede hoepel is in mijn ogen een hoepel die van goede, stevige kwaliteit is. Eentje die je goed kunt hooghouden. En eentje die je makkelijk, opgevouwen, mee kunt nemen. Wat een hoepel ‘goed’ maakt heeft met een aantal factoren te maken.

 1. Het materiaal
 2. Het gewicht
 3. Tape en griptape
 4. De diameter
 5. Opvouwbaar

Een Robin Hoop hoepel heeft het allemaal!

 • Een Robin Hoop hoepel is van stevig materiaal waardoor hij tegen een stootje kan
 • Een Robin Hoop hoepel is zwaar genoeg zodat je hem goed om je middel voelt bewegen
 • Een Robin Hoop hoepel is licht genoeg zodat je er oefeningen voor het bovenlijf mee kunt doen
 • Kinderen kunnen de hoepel hierdoor ook veilig gebruiken
 • Door de verschillende soorten tape heeft de hoepel leuke kleurtjes en goede grip om je lichaam
 • Door de ruime keuze aan verschillende maten is er voor elk figuur en elk doel, een hoepel op maat
 • Robin Hoop hoepels zijn opvouwbaar waardoor ze makkelijk mee te nemen of op te bergen zijn

Wat is een goede hoepel?


Het materiaal van een hoepel

Materiaal waarvan de hoepel gemaakt is bepalend voor het gewicht van de hoepel. Hoe stevig de hoepel is en dus of deze lang mee zal gaan. Het materiaal dat ik gebruik voor mijn Robin Hoop hoepels, is een stevige kunststof die  bijna niet kapot te krijgen is. Ik heb in al die tijd nog nooit een hoepel retour gekregen die kapot is gegaan. En daar ben ik trots op!

Het gewicht van een hoepel

Mijn basis hoepels wegen tussen de 600 en 700 gram, afhankelijk van hoeveel tape er om de hoepel zit. Zwaar genoeg zodat je ze wel goed rond je middel voelt en licht genoeg zodat je er wel toffe armoefeningen mee kunt doen en niet bont en blauw van wordt.

Tape en griptape

Een hoepel zonder tape is heel glad. Als je dan met kleding aan hoepelt, heb je geen goede grip. Laat staan dat je de hoepel van je heupen naar je knieën wil laten afzakken zonder dat hij valt. Zonder goede tape en griptape is dat onmogelijk! Griptape heeft een ruwe structuur waardoor hij letterlijk grip geeft. Daarnaast heb ik griptape in allerlei verschillende kleuren, daardoor ziet het er ook nog eens mooi uit!

De diameter van de hoelahoep

De grootte van de hoepel is ook super belangrijk. Hoe kleiner de hoepel, hoe sneller hij draait en hoe moeilijker het is om hem hoog te houden. Je zou kunnen zeggen dat hoe groter de hoepel is, hoe makkelijker het is om hem hoog te houden. In de webshop heb ik gekozen voor een aantal standaard maten gebaseerd op mijn ervaring die ik heb opgedaan in de inmiddels alweer drie jaar dat ik hoepel lessen geef.

Opvouwbare hoelahoeps

Als je je hoepel mee wil nemen of als je hem op wil bergen is het natuurlijk fijn als je je hoepel kleiner kunt maken. In Robin Hoop hoepels zitten twee connectors, ofwel koppelstukjes. Deze zorgen ervoor dat de hoepel op twee punten kan draaien, waardoor de hoepel opgevouwen kan worden. De hoepel is dan een stuk kleiner en makkelijk mee te nemen op vakantie (zie blog over je hoepel meenemen op vakantie) of natuurlijk makkelijk op te bergen

Welke verschillende hoepels vind je in de webshop?

Basishoepels – voor zowel beginners in hoopdance als fitness oefeningen
100 cm – voor kledingmaat XS tot en met L
110 cm – voor kledingmaat XL of groter
Intermediate hoepels – voor zowel hoopdance als fitness oefeningen
95 cm – voor mensen die al eventjes hoepelen en meer (off-body)trucjes willen gaan oefenen of voor mensen die gevoelig zijn voor blauwe plekken

Kinderhoepels
75 cm – voor kinderen in de groepen 3 en 4
85 cm – voor kinderen in de groepen 4 en de kleinere/tengere kinderen uit groep 5 en 6
vanaf groep 6 kunnen de meeste kinderen hoepelen met een basis hoepel voor volwassenen of een intermediate hoepel voor de tengere kinderen

Polypro hoepels
Polypro hoepels zijn van lichter materiaal, wat ze minder geschikt maakt om on-body mee te hoepelen. Ze zijn juist heel fijn om off-body trucjes en bewegingen mee te oefenen. Ze zijn net zoals de andere hoepels ook opvouwbaar. Wil je advies qua maat? Dit is per persoon enorm verschillend, stuur me even een mailtje, dan help ik je graag!

Ik hoop dat dit artikel duidelijkheid schept over wat een hoepel een goede hoepel maakt. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je in de FAQ kijken of mij een e-mail sturen op info@robinhoop.nl, ik help je natuurlijk graag!

Superleuk dat je interesse hebt in een workshop hoelahoep!

Als je onderstaand formulier zo volledig mogelijk invult, kom ik er zsm bij je op terug, met een voorstel op maat!