Wat je kunt verwachten van een workshop of cursus hoelahoep

Het is natuurlijk niet heel gek dat je je misschien niet kunt voorstellen hoe een hoelahoep workshop of cursus eruit ziet. Dit is zeker: het gaat je lukken, sneller dan je denkt! We gaan plezier maken, we nemen alle tijd om te oefenen, je staat niet de hele les in je middel te hoepelen en je gaat met een voldaan gevoel én een glimlach weer naar huis! Onderstaand vind je hoe ik mijn lessen opbouw.

Hoelahoepen is voor iedereen!

Het meest gehoorde geluid is: “Maar ik kan het echt niet!”. Dat is écht niet waar. De combinatie van de juiste hoepel voor jou en de juiste instructies maakt dat 99% van de deelnemers binnen 5 minuten de hoepel hooghoudt. Hoe jong, oud, sportief of niet sportief je ook bent, het lukt sneller dan je nu misschien denkt. Ja, het kost even wat oefening en nee, het gaat niet perfect. Dat hoort (helaas) bij nieuwe dingen aanleren. Elke ronde merk je dat het beter gaat en de hoepel langer hoog blijft. De key is om lief te zijn voor jezelf en jezelf tijd te gunnen iets nieuws aan te leren. Wat dat is het, we willen alles vaak in één keer perfect kunnen. Maar dat is onrealistisch en saai. It’s the journey, not the destination. Samen gaan we plezier maken en je gaat jezelf overtreffen, dat is zeker!

Hoelahoepen is 10% talent en 90% oefening.


De warming up

Een goede warming up is belangrijk. We beginnen met een aantal oefeningen om de drukte van de dag achter ons te laten, ons lichaam op te warmen en zonder hoepel de juiste hoepelbeweging te oefenen. Zo bereid je je voor op het echte hoelahoepen.

Hoelahoep techniek

Ook dit zou je misschien niet denken, maar bij hoelahoepen komt flink wat techniek kijken. Alles moet kloppen. Hoe staan je voeten? Hoe is je houding? Hoe houd je de hoepel goed vast? Hoe is je gewicht verdeeld? Allemaal cruciale factoren die ervoor zorgen dat jouw hoepel straks soepel om je middel draait! Ik vertel je ál mijn tips die ik door de jaren heen heb verzameld.

Hoelahoepen om je middel

Uiteraard beginnen we het echt hoelahoepen op de meest klassieke manier, om ons middel. Hiervoor nemen we ruim de tijd en ik kom iedereen persoonlijk helpen. Als iedereen het taille-hoepelen boven (😉) de knie heeft, gaan we oefenen met verschillende uitdagende variaties die niet alleen goed zijn voor de conditie en het lichaam, ook de coördinatie wordt uitgedaagd.

Hoepelen met de armen en het bovenlichaam

Er is nog véél meer te leren met een hoelahoep dan hoepelen om je middel. Door middel van transities kun je je hoepel op een sierlijke manier van je middel van je lichaam af halen, waardoor je er ook héle toffe bewegingen mee kunt maken door de hoepel vast te houden met je handen. Hierdoor train je ook je bovenlichaam met als resultaat dat je sterker, soepeler en leniger wordt in de armen, schouders, nek en rug. Een aanrader voor mensen die veel achter de computer zitten en wel eens last hebben van spieren die vast zitten.

Hoelahoepen is een echte workout!

Wat je ook doet met je hoepel, toffe trucs of fitness-oefeningen, hoelahoepen is onwijs goed voor je. Je bent in beweging, je hartslag gaat omhoog, je conditie gaat vooruit en al snel kun je er niet meer omheen: hoelahoepen is echt een sport. En een leuke ook! Je raakt er nooit mee uitgeleerd. Benieuwd naar de mogelijkheden met een hoelahoep? Ik heb mijn favoriete hoelahoep artiesten met mad skills hier voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren! 😊

Hopelijk tot snel in een workshop of cursus! Heb je nog meer vragen? Stel ze gerust! Je kunt me het beste mailen op info@robinhoop.nl.

Superleuk dat je interesse hebt in een workshop hoelahoep!

Als je onderstaand formulier zo volledig mogelijk invult, kom ik er zsm bij je op terug, met een voorstel op maat!