Free shipping on orders over $79
/
Sporten tijdens zwangerschap: kan ik nog steeds hoepelen?

Sporten tijdens zwangerschap: kan ik nog steeds hoepelen?

Een tijdje geleden gaf Robin aan dat ze vaak vragen krijgt van zwangeren. Zij willen meer weten over sporten tijdens zwangerschap en dan specifiek over hoepelen. Om die reden heeft Robin mij (Irene) gevraagd om een gastblog te schrijven over dit onderwerp, hoe leuk! Ik heb zelf met veel plezier een aantal lessen gevolgd bij Robin en zo hebben we elkaar leren kennen. Ik werk als verloskundige en zal deze vraag zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Sporten tijdens zwangerschap

Iedereen weet dat sporten gezond is. Dit geldt zeker ook voor sporten tijdens zwangerschap! Vrouwen die regelmatig (blijven) bewegen tijdens de zwangerschap hebben minder last van zwangerschapskwalen. Vaak slapen ze ook beter en komen op een gezonde manier aan. Door je spieren en uithoudingsvermogen te versterken of op peil te houden kun je makkelijker blijven bewegen wanneer je buik later groter en zwaarder is. Daarbij komt sporten tijdens zwangerschap van pas tijdens de bevalling en herstel je makkelijker ná de bevalling, waardoor je sneller je eigen lijf terug hebt.

Hoepelen tijdens zwangerschap

Het belangrijkste om te weten over hoepelen tijdens de zwangerschap is dat het in de regel niet gevaarlijk is. De baby is goed beschermd in de buik door de huid en spieren van de moeder, en natuurlijk door het vruchtwater. Het is niet aan te raden om tijdens de zwangerschap te hoepelen met een fitnesshoepel. Een fitnesshoepel is een hoepel met extra gewichten/’massage’bobbels eraan. Buiten een zwangerschap krijgen veel mensen hier al blauwe plekken van. Tijdens de zwangerschap wil je dit natuurlijk helemaal niet en dit raad ik dan ook af. Een basis hoepel met een gladde afwerking kan daarentegen prima.

Hoelahoepen tijdens elk trimester zwangerschap

Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap kan hoepelen sowieso geen kwaad. Ook in het tweede en derde trimester van de zwangerschap veroorzaakt dit onder normale omstandigheden geen problemen. Mocht je (meer) harde buiken krijgen tijdens het hoepelen doe het dan wat rustiger aan. Over het algemeen zijn harde buiken ongevaarlijk. Het is niets anders dan de baarmoeder die oefent met samentrekken en ontspannen. Maar wanneer dit optreedt of verergert na actief bezig te zijn kan het ook betekenen dat je teveel lichamelijke inspanning hebt geleverd. Het is dan aan te raden om het wat rustiger aan te doen. Mocht je pijnlijke harde buiken krijgen, stop dan helemaal met hoepelen. Bij twijfel is het altijd verstandig om te overleggen met je verloskundige en/of gynaecoloog.

Conclusie: vooral blijven hoepelen tijdens de zwangerschap! Naast dat het lichamelijk goed voor je is, voel je je er psychisch vaak ook beter door. En dat kan nooit kwaad 🙂

Liefs,
Irene

Irene Sonneveld is verloskundige Ze is anderhalf jaar werkzaam geweest bij Verloskundigenpraktijk Zwanger&Zo in Rotterdam. Sinds bijna een jaar woont en werkt ze in regio Beverwijk.

Praktisch

Robin Hoop gaat zorgvuldig om met beeld. Herken je jezelf en wil je liever niet in beeld? Laat het ons weten dan verwijderen we de foto.

Contactgegevens

Info@robinhoop.nl
+31 6 300 914 02
KVK: 60221941
BTW: NL002192669B23

Bestellingen afhalen
(na ontvangst afhaalbericht)
Schiemond 20
3024 EE Rotterdam

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg regelmatig waardevolle tips en happy hoopvibes in je mailbox.

ok

Copyright Robin Hoop © 2022 Alle rechten voorbehouden

Design and powered by Mayhap & ZOO42

Superleuk dat je interesse hebt in een workshop hoelahoep!

Als je onderstaand formulier zo volledig mogelijk invult, kom ik er zsm bij je op terug, met een voorstel op maat!

Attentie, attentie!

Komend weekend geven wij workshops aan 600 mensen op Heathy Fest! 🎉
En maandag gaan we in ruk door naar een bedrijfsfestival.

We zijn daarom even niet op kantoor. Bestellingen worden vanaf donderdag 16 juni in behandeling genomen.

Om je te bedanken voor je geduld krijg je tussen 9 en 13 juni de Mini Cursus gratis bij je bestelling!

Doe de Mini Cursus in je winkelmand en gebruik de code MINICURSUS bij het afrekenen.

HAPPY HOOPING!