11 Mega waardevolle tips voor als je begint met hoelahoepen

Ben jij net begonnen met hoelahoepen en vindt je het maar lastig? Ik deed een onderzoekje naar de tips die écht hebben geholpen in het leerproces. Er kwam een onwijze stroom aan waardevolle tips terug. Ik heb ze voor je samengevat en hoop dat je er iets aan hebt! Enjoy!

1. Voordat je begint: zorg voor de juiste hoelahoep!

Voordat je jezelf in het zweet werkt en gefrustreerd raakt omdat het niet lukt: zorg voor een hoelahoep in de juiste maat voor jouw postuur. Zie onze speciale pagina met uitgebreide informatie over de juiste maat kiezen. Een grote hoepel, is voor iedereen makkelijker. Hoe groter de hoepel, hoe meer tijd en ruimte je hebt om te bewegen. Doe het jezelf dus niet aan om het met een kinderhoepel uit de speelgoedwinkel te proberen maar investeer in een goede hoepel voor volwassenen zoals wij die verkopen in de webshop.

2. Bekijk een goede instructievideo

Want je gaat ook geen Ikea kast in elkaar zetten zonder de handleiding te lezen, toch ;-)? Hier vindt je onze instructievideo!

3. Stop met nadenken, start met voelen!

Hoe meer je in je lijf bent, hoe soepeler het zal gaan. I know. Dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Wat hierbij kan helpen is letterlijk voelen: waar voel ik de hoepel om mijn lijf draaien? Welke gedeelte van mijn voeten raken de grond? Zijn mijn schouders ontspannen? Zijn mijn kaken ontspannen? Probeer dit zowel met je ogen open als dicht en ervaar het verschil!

4. Bewaar de rust.

In je enthousiasme of misschien frustratie kan het gebeuren dat je snel-snel en gehaast bezig bent en je zo een valse start voor jezelf creëert. Dit willen we natuurlijk niet! Haal diep adem, schouders naar beneden, check je houding, is de hoepel in de juiste positie? Handen op de juiste plek? All well? Dan ben je good to go!

5. Vergeet niet lol te hebben, hoepelen is leuk!

Ja, zélfs als het even niet lukt. Heel cliché en heel waar: it’s the journey, not the destination. Zonder oefening geen kunst. Hoepelen is wel simpel maar niet makkelijk. Iets nieuws leren kost tijd. Je lichaamsbewustzijn ontwikkelt. Je conditie gaat vooruit. Er worden nieuwe verbindingen gelegd in je hersenen. Er gebeurt veel in zowel je brein als je lichaam in dit leerproces. Je doet het supergoed! Take it easy and make fun!

6. The secret.

Als je zegt dat je het kunt, is de kans groot dat dat ook zo is EN the other way around! Wees bewust van wat je jezelf wijsmaakt! Mantra van de week: “ik mag de tijd nemen om iets nieuws te leren.”

7. Energy flows where intention goes.

En zo werkt het ook met de hoepel. De hoepel gaat altijd naar het punt waar jij het grootst beweegt. Wil je de hoepel naar een bepaald punt krijgen? Denk dan sterk aan dat punt, leg er al je aandacht op en kijk wat er gebeurt! Voorbeeld: je wil de hoepel om je heupen laten draaien, maar eigenlijk bewegen je schouders naar voor en achter dan je heupen. Dan zal het moeizaam gaan. Denk aan je heupen en stuur alle power die je hebt daar naartoe!

8. Neem een korte pauze als het vooralsnog niet lukt.

Je hersenen zijn heel hard bezig om alles wat je oefent “op te slaan” en hebben soms verwerkingstijd nodig. Na een pauze zal je zien dat je weer een stap verder komt. Wist je dat het sowieso 20 uur gefocust oefenen duurt voordat je iets best wel goed kan? Give yourself some time, honey!

9. “Gewoon bewegen als een idioot”.

Een van de mooiste quotes uit dit onderzoek! Eerst gewoon bewegen als een idioot! En als je het dan ‘hebt’ is het pas tijd om het ‘mooier’ te gaan maken. Niets aan toe te voegen! In het begin zijn grote bewegingen heel helpend. Als je wat langer hoepelt en meer controle krijgt, zal je merken dat je bewegingen kleiner worden. Geen haast hiermee overigens, dat komt vanzelf!

10. Film jezelf!

Zelf zie je namelijk niet hoe iets eruit ziet, je voelt alleen wat je doet. Superjammer natuurlijk dat je jezelf niet lekker kan zien hoepelen! Om een idee te krijgen hoe het eruit ziet wat je doet én je leerproces te versnellen kun je jezelf opnemen met bijvoorbeeld je telefoon. 1: je ziet hoe je nu beweegt, wat lekker gaat en waar je aan wilt werken. Superfijn om een doel te hebben als je gaat hoepelen. En 2: als je die filmpjes bewaart, zie je na een tijdje heel mooi de vooruitgang die je geboekt hebt! Win-win dus!

11. Muziek.

Kies een fijn muziekje uit dat past bij jouw mood op dat moment. Als je je mee laat voeren op de muziek zit je automatisch al minder in je hoofd wat weer helpt.

Superleuk dat je interesse hebt in een workshop hoelahoep!

Als je onderstaand formulier zo volledig mogelijk invult, kom ik er zsm bij je op terug, met een voorstel op maat!

Robin Hoop is terug!

Na een heerlijk babyverlof ben ik weer terug voor de leukste besloten hoepelworkshops en online hoepellessen!

Van een aantal onderdelen van Robin Hoop heb ik afscheid genomen. Lees het hele verhaal hier.

Happy Hooping en hopelijk tot snel!