De verschillen tussen hoepels

Verschillende soorten hoepels: de handgemaakte hoepel, fitnesshoepel en speelgoedwinkel hoepel.

Als je nog onbekend bent in de hoelahoepwereld kan het nogal verwarrend zijn welke soorten hoepels er allemaal zijn en welke het beste passen bij jouw doelen. Ik zal je hieronder de belangrijkste eigenschappen en verschillen uitleggen waardoor jij sneller een keuze kunt maken wat het beste bij jou past.

Handgemaakte hoelahoeps van Robin Hoop

De hoelahoeps die je in mijn webshop vindt zijn handgemaakt van een stevig soort kunststof. Ze zijn bijna niet kapot te krijgen. De combinatie van stevig materiaal, goede tape en dus goede grip, de juiste diameter en het juiste gewicht, en het feit dat ik alles met de hand maak, maakt dat ik een passende hoepel te bieden heb voor íedereen. Hoe kleiner de hoepel, hoe sneller hij draait en hoe moeilijker het is. Met de juiste maat hoepel is de kans het hoepelen lukt groter. Alles wat snel lukt is leuk en iets dat leuk is ga je vaker doen. De kans is groot dat je je hoepel regelmatig pakt. Neem hem mee naar het strand, het park, op vakantie, een verjaardagsfeestje of naar je werk. Alle beetjes helpen en je hebt daarna gegarandeerd een glimlach! Meer details over Robin Hoop hoepels lees je hier.

Fitnesshoepels

Verzwaarde hoepels, vaak met extra ‘massage’ bobbels, worden meestal fitnesshoepels genoemd. Deze hoepels zijn zwaarder gemaakt door gewichtjes die erin zitten. Meestal beginnen deze hoepels bij 1,5 kg. Deze hoepels zeggen extra goed zijn om je buikspieren te trainen. Helaas kunnen deze hoepels je behoorlijk pijn doen. Door het zware gewicht dat aan je middel trekt, rondom je vitale organen, worden veel mensen bont en blauw. Maar zodanig dat het echt niet oké is! Laat staan dat je er een kind mee laat hoepelen, of er een hele dag mee op een evenement staat. Vaak kun je er een band bij bestellen die je beschermt tegen pijn blauwe plekken. Marketing technisch natuurlijk heel slim. Goed voor de portemonnee van de fitnesshoelahoep giganten. Mijn ongezouten mening hierover vindt je hier.

Mijn manueel therapeut zegt hierover dat sommige mensen een marathon kunnen lopen en andere mensen niet. Sommige mensen kunnen zonder problemen hoepelen met een fitnesshoepel, maar helaas krijgen te veel mensen er nare blauwe plekken en zelfs ernstige blessures van.

Hoelahoeps uit de speelgoedwinkel

Hoelahoeps uit de speelgoedwinkel zijn vaak van super licht en glad materiaal. Hierdoor voel je de hoepel niet goed rond je middel en glijd hij makkelijk langs je kleding naar beneden. Dit maakt het hoepelen onnodig lastig. Zelfs voor kinderen, waar ze zelfs ook voor gemaakt zijn. En daarnaast is het materiaal zacht, waardoor er snel een deuk in zit en je er al niet meer mee kunt hoelahoepen. Wel zijn ze natuurlijk lekker goedkoop. Ik snap ergens dat ouders kiezen voor een goedkope hoepel voor hun kind. Maar als je kijkt hoe lang hij meegaat en hoeveel moeilijker het is, is het misschien de overweging waard om een handgemaakte kinder hoepel  in het juiste formaat en van goede kwaliteit aan te schaffen. Vaak heeft het hele gezin er dan lang plezier van!

Hoe dun, dik, lang, kort, sportief of onsportief je ook bent. Ik heb een passende hoepel voor jou en niemand de deur uit voordat je hem hooghoudt! See you in the hoop!

Liefs!
Robin

Superleuk dat je interesse hebt in een workshop hoelahoep!

Als je onderstaand formulier zo volledig mogelijk invult, kom ik er zsm bij je op terug, met een voorstel op maat!