Free shipping on orders over $79
/
Hoelahoep-jargon uitgelegd. Wat is een hoopjam?

Hoelahoep-jargon uitgelegd. Wat is een hoopjam?

Hoopjam, Hoop en Flow jam. Hulahoop en flowarts jam. Er zijn een aantal verschillende benamingen voor een hoopjam. Om voor eens en voor altijd alle onduidelijkheid rondom deze woorden weg te nemen hierbij een uitleg!

Een hoopjam, wat is dat eigenlijk?

Hoopjam is een mooi woord voor een gezellig samenzijn met mensen die allemaal van hoelahoepen houden. Het kan zowel binnen als buiten worden georganiseerd. Het is geen les maar een vrije training waarbij je van en met elkaar gaat oefenen en leren. Wil je even chillen en lekker kijken naar anderen die bezig zijn? Raak je aan de praat met iemand en sta je even te kletsen. Ook goed natuurlijk! Niets moet, alles mag. Vrij en blij. Als er een zaal ter beschikking wordt gesteld, wordt er meestal een kleine bijdrage gevraagd om de huur van te betalen.

Hoelahoepen/hoopdance is een flow-art. Soms zie je erbij staan dat andere flow-arts ook welkom zijn. Onder flow-arts vallen bijvoorbeeld ook poi, jongleren, dragon staff, contact juggling, levi wand, fans en waarschijnlijk vergeet ik nog wel iets! Dit zijn props (speelgoed voor grote mensen) waarmee je net zoals bij de hoepel, in een staat van flow kunt raken. Heerlijk!

Hoelahoepen in de woonkamer, niet altijd een goed idee

Hoepelen in je woonkamer kan tricky business zijn. Soms vliegt er een hoepel weg, dag windlicht.Of misschien heb je sowieso niet zo heel veel ruimte thuis. Dan is een hoopjam een perfecte gelegenheid om nieuwe trucs te oefenen of om sowieso gewoon lekker de ruimte te hebben om te bewegen. Naast dat er genoeg ruimte is, is het ook nog eens onwijs leuk om mede-hoopers te ontmoeten!

Ben ik goed genoeg om naar een hoopjam te gaan?

Ja! Je bent altijd goed genoeg om naar een hoopjam te gaan. Wanneer je de hoepel net hoog houdt, of wanneer je al wat langer hoepelt, je bent altijd welkom. Bij hoopjams van Robin Hoop wordt je altijd warm ontvangen en er is altijd iemand om je even op weg te helpen.

Hoe bereid ik mij voor op een hoopjam?

Sowieso is het altijd handig om je eigen hoepel mee te nemen als je die hebt. Heb je geen eigen hoepel? Laat dat van tevoren even weten, dan wordt er voor een oefen-hoepel gezorgd! Omdat het natuurlijk geen les is, is het wel aan te raden om van tevoren te bedenken wat je wil gaan oefenen. Dit kan natuurlijk iets zijn uit een les die je gevolgd hebt, maar je zou bijvoorbeeld ook 3 leuke bewegingen of trucs op kunnen zoeken op YouTube, Instagram of Facebook en deze kunnen gaan oefenen.

Van hoepelen krijg je dorst en honger! Het is altijd goed om iets te drinken en of te eten mee te nemen. Voor jezelf of om te delen. All is good.

Ik hoop dat deze info al je vragen rondom hoopjams beantwoord! Mocht je nog meer vragen  of aanvulling hebben, laat het vooral weten!

Hopelijk tot snel, flowend in de hoepel!

Praktisch

Robin Hoop gaat zorgvuldig om met beeld. Herken je jezelf en wil je liever niet in beeld? Laat het ons weten dan verwijderen we de foto.

Contactgegevens

Info@robinhoop.nl
+31 6 300 914 02
KVK: 60221941
BTW: NL002192669B23

Bestellingen afhalen
(na ontvangst afhaalbericht)
Schiemond 20
3024 EE Rotterdam

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg regelmatig waardevolle tips en happy hoopvibes in je mailbox.

ok

Copyright Robin Hoop © 2022 Alle rechten voorbehouden

Design and powered by Mayhap & ZOO42

Superleuk dat je interesse hebt in een workshop hoelahoep!

Als je onderstaand formulier zo volledig mogelijk invult, kom ik er zsm bij je op terug, met een voorstel op maat!

Attentie, attentie!

Komend weekend geven wij workshops aan 600 mensen op Heathy Fest! 🎉
En maandag gaan we in ruk door naar een bedrijfsfestival.

We zijn daarom even niet op kantoor. Bestellingen worden vanaf donderdag 16 juni in behandeling genomen.

Om je te bedanken voor je geduld krijg je tussen 9 en 13 juni de Mini Cursus gratis bij je bestelling!

Doe de Mini Cursus in je winkelmand en gebruik de code MINICURSUS bij het afrekenen.

HAPPY HOOPING!