Een hoepelbedrijf, hoe kóm je erop?!

Vaak krijg ik de vraag hoe ik erop ben gekomen om van hoelahoepen mijn werk te maken. Dat ging niet van de een op de andere dag, het is een heel verhaal, dus ga er maar lekker voor zitten 😉

Je snapt dat ik dit niet had voorzien toen ik afstudeerde van mijn studie Human Resource Management en een leuke baan kreeg in de arbeidsbemiddeling. Precies twee jaar werkte ik op kantoor om vervolgens full-time te gaan hoelahoepen. Life happens while making other plans!

Het begon op een festival, met een wijntje in mijn ene hand en een hoepel in mijn andere hand. Op een zomerse dag op een festival in Amsterdam zag ik een meisje hoepelen. Ze stond zo te genieten! Ik vond het er prachtig uitzien en ging erop af. Ik mocht even hoepelen met haar hoepel, en jawel! Na even aanklooien en wat instructies lukte het! Ik was verkocht en niet meer te stoppen! Mijn vriendinnen hebben mij letterlijk mee moeten slepen naar de volgende stage 😁

Het eerste dat ik de volgende dag deed? Een hoepel kopen. Een goede voor volwassenen. (Precies dezelfde als die ik nu zelf maak!) Check! Kort daarna ging ik ook naar een heuse hoelahoeples. Er ging een wereld voor me open!

Spelen voor grote mensen
Al snel werd mij duidelijk dat hoelahoepen meer is dan wat je vroeger als kind waarschijnlijk wel een keer geprobeerd hebt. ‘Hoopdance’ is wereldwijd een GROOT ding! Een verscheidenheid aan mensen vind je in de hoepel. Jong, oud, man, vrouw, dik, dun, beginner, gevorderd. Overal op de wereld zijn er retreats, conventies, hoepelmakers, workshops, lessen, clubjes. You name it. Hoelahoepen heeft geen regels en iedereen die positief is ingesteld is welkom. Je mag hoelahoepen hoe jij wilt en eruit zien hoe jij mooi vindt. Te gek toch?

Hoelahoepen is 10% talent en 90% oefenen
Even voor de duidelijkheid. Ging het hoelahoepen bij mij altijd in één keer goed? Zeker niet! Ben ik een natuurtalent? Ook niet. Vond ik dat erg? Nee! Ook ik moet oefenen, oefenen en nog eens oefenen om een trucje onder de knie te krijgen. Gewoon, zoals hoe dat bij mensen werkt 😉

De positiviteit van hoepelen werkt aanstekelijk
Mijn hoepel had ik altijd bij me. Naar mijn werk, verjaardagen, het park, op vakantie… Overal werden mensen er blij van. Vaak kwamen mensen vragen of zij het ook even mochten proberen. Als het dan lukte kwam er een berg positieve energie vrij, ongelofelijk!

En toen werd het oncomfortabel
Na 1,5 jaar regelmatig hoepelen ging ik naar mijn eerste echte hoelahoep retreat. Tijdens deze week voelde ik het. Ik wil hier meer mee doen! Je moet weten dat ik als kind mijzelf het liefst wilde verstoppen als er een dansje voorbereid moest worden. Vrij durven bewegen, laat staan met publiek, was niet mijn natuur. Op dat retreat werd ik zwaar uit mijn comfortzone gebracht. Ik dacht dat het een week lekker la la la hoepelen zou zijn. Nope. Het was een week vol verdieping waarvan ik geen idee had dat het bestond. De eerste 3 dagen ervaarde ik als zwaar oncomfortabel. Mijn hoofd zat mij in de weg. Na die drie dagen leek ik door de barrière heen te zijn. Ik kon/durfde mij meer over te geven en werd het lichter. Ik voelde mij een soort van bevrijd. Ik was een stukje meer thuisgekomen in mijzelf. Vrijer, ongeremder. Ik vond hoepelen al leuk en met dit stevigere fundament werd alleen maar meer. Op de heenweg had ik het niet kunnen bedenken. Ik kwam thuis als een ander mens. Ik werd zo onvoorstelbaar gelukkig van de hele dag hoepelen. De verbinding voelen met mijn lijf en minder denken met mijn hoofd. Het was een compleet nieuwe ervaring en het smaakte naar meer.

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan
Robin Hoop werd geboren. Zonder plan of verwachting schreef ik Robin Hoop in bij de KVK, want ik ging een lesje geven voor de leuk naast mijn werk. Binnen een paar maanden had ik geen tijd meer om naar mijn kantoorbaan te gaan. En here we are, ruim 10 jaar later heb ik inmiddels duizenden kinderen en volwassenen het plezier van hoelahoepen mogen laten ervaren. Het is een te gek avontuur en ik vind het te gek dat jij er nu ook deel van uitmaakt!

Plezier staat op 1
Robin Hoop staat voor plezier in bewegen. Een lach op je toet, rust in je hoofd en een lekker gevoel in je lijf. Wat is er nou leuker dan plezier maken en werken aan een fit lichaam en een fitte mind tegelijkertijd? En nee, het hoeft niet perfect. Liever niet zelfs. Je mag oefenen, klooien, proberen, uittesten, trainen, repeteren. Whatever you like.

Superleuk dat je interesse hebt in een workshop hoelahoep!

Als je onderstaand formulier zo volledig mogelijk invult, kom ik er zsm bij je op terug, met een voorstel op maat!