Free shipping on orders over $79
/
De jeugd van tegenwoordig vs. de volwassenen van tegenwoordig

De jeugd van tegenwoordig vs. de volwassenen van tegenwoordig

Tijdens mijn bezoeken aan redelijk wat vakantieparken afgelopen zomer, hoorde ik zoveel ‘redenen’ om maar niet te kunnen of willen hoepelen, dat ik besloot er een stukje over te schrijven. Te oud, last van van alles en nog wat, “dat is niks voor mij”, “dat is alleen voor kinderen of meisjes”. Wat zou de oorzaak zijn van al deze redenen? Onzekerheid? Luiheid? Wie zal het zeggen.

Het erge hieraan is nog dat het niet alleen volwassenen zijn met allerhande redenen komen, zelfs kinderen en jongeren hoeven niet te hoepelen om allerlei redenen. Dat is eigenlijk niet zo gek natuurlijk. Kinderen volgen hun voorbeelden. Ouders, ooms, tantes, broers, zussen, leerkrachten. Niet heel gek dus dat kinderen dit gedrag kopiëren. Onwijs zonde als je het mij vraagt. Hoe leuk is het om samen met pa, ma, opa of oma, broer of zus te bewegen en lol te hebben? Los van dat bewegen goed voor je is, maak je ook nog eens een leuke herinnering!

Als ik voor de groep sta op een basisschool, maakt het een wereld van verschil binnen de groep als de leerkracht ook even meedoet en enthousiast is. Lead by example. Geef het goede voorbeeld! Doe gek! Probeer het op zijn minst! De kans is namelijk heel groot dat je het gewoon kunt! Ken je die quote van Pippi Langkous? “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan?” I love it. Ik snap echt wel dat we niet allemaal altijd maar overal maar zin in hebben hoor. Maar sta eens stil bij wat een kleine moeite voor groot effect heeft! Juist op kinderen! Hoe kunnen we van kinderen verwachten enthousiast en actief te reageren als hun voorbeeld dat voorbeeld niet geeft? Juist in tijden als deze waarin minder en minder buiten gespeeld wordt, beeldschermen veel te populair zijn en overgewicht een serieus probleem is.

Gelukkig gebeurt het vaak dat iemand na wat aanmoedigen uiteindelijk toch de hoepel in stapt. Goede maat hoepel, kleine instructie en hoppa. Als je je bedenkt hoeveel leuke dingen je misloopt als je iets niet probeert. Hoeveel lekkere gerechten je misloopt als je iets niet proeft. Als je iets niet probeert dan weet je het niet!

Ik overdrijf niet als ik zeg dat in 99% van de gevallen men binnen 3 minuten de hoepel hoog houdt, er een grote glimlach tevoorschijn komt en het stiekem toch veel leuker is dan gedacht! Halleluja!

Ik ben supertrots dat ik heb bij mogen dragen aan inmiddels een heleboel succeservaringen. Zowel bij kinderen als volwassenen. Hoe onzeker men soms ook begint. Door persoonlijke aandacht, bemoedigende woorden en oprecht plezier probeer ik altijd een omgeving te creëren waarin men zich veilig mag voelen. Zo veilig dat toch iets nieuws en spannends te proberen. Hoe dat zelfvertrouwen in een korte tijd groeit en zowel kinderen als volwassenen met meer skills en zelfvertrouwen weer vertrekken… Dan ben ik zo blij dat ik op microniveau wat macro-goodvibes, zelfvertrouwen, plezier, inspanning en ontspanning bij kan dragen aan de drukke digitale wereld van vandaag de dag.

I think you should just go for it!

Praktisch

Robin Hoop gaat zorgvuldig om met beeld. Herken je jezelf en wil je liever niet in beeld? Laat het ons weten dan verwijderen we de foto.

Contactgegevens

Info@robinhoop.nl
+31 6 300 914 02
KVK: 60221941
BTW: NL002192669B23

Bestellingen afhalen
(na ontvangst afhaalbericht)
Schiemond 20
3024 EE Rotterdam

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg regelmatig waardevolle tips en happy hoopvibes in je mailbox.

ok

Copyright Robin Hoop © 2022 Alle rechten voorbehouden

Design and powered by Mayhap & ZOO42

Superleuk dat je interesse hebt in een workshop hoelahoep!

Als je onderstaand formulier zo volledig mogelijk invult, kom ik er zsm bij je op terug, met een voorstel op maat!

Attentie, attentie!

Komend weekend geven wij workshops aan 600 mensen op Heathy Fest! 🎉
En maandag gaan we in ruk door naar een bedrijfsfestival.

We zijn daarom even niet op kantoor. Bestellingen worden vanaf donderdag 16 juni in behandeling genomen.

Om je te bedanken voor je geduld krijg je tussen 9 en 13 juni de Mini Cursus gratis bij je bestelling!

Doe de Mini Cursus in je winkelmand en gebruik de code MINICURSUS bij het afrekenen.

HAPPY HOOPING!