fbpx

Er zijn lessen en workshops hoelahoep op verschillende niveaus. Als je misschien nog niet zo thuis bent in het hoelahoepen, kan ik mij voorstellen dat dit misschien onduidelijk of verwarrend overkomt. Vandaar een blogpost met daarin iets meer uitleg! Je moet weten dat er geen strikte lijnen of regels zijn. Ik doe mijn best het zo goed mogelijk onder woorden te brengen in dit bericht. Mocht je na het lezen van dit bericht nog steeds vragen hebben, dan mag je natuurlijk altijd contact opnemen. Dat gaat het best via email: info@robinhoop.nl.

Hoelahoep les, wanneer ben je een beginner?

Uiteraard begint iedereen bij het begin als je voor het eerst gaat hoelahoepen: je gaat oefenen met het hooghouden van de hoepel. Met de juiste instructies en een goede hoepel is de kans groot dat de hoepel binnen een aantal keer proberen redelijk om je heupen blijft draaien. De coördinatie moet vaak nog getraind worden. Bij afleiding vergeet je te bewegen, de hoepel gaat uit zijn ritme en hij beland op de grond. Geen probleem! Dat hoort erbij!

Binnen Robin Hoop wordt er tijdens lessen voor beginners gewerkt aan de coördinatie en behendigheid met de hoepel. Als je regelmatig oefent, merk je dat je steeds minder hoeft na te denken over wat je doet. Hoe meer tijd je oefent, hoe meer je één wordt met je hoepel. Je kunt alleen nog veel meer met je hoepel dan alleen draaien om je middel. Er zijn trucjes om je hoelahoep van je lichaam af te halen, off-body hoepelen noemen we dat. Er zijn ook superveel mooie bewegingen te maken met je armen waarbij de hoepel niet om je lichaam draait. Als je supergoed om je middel kan hoepelen ben je helaas nog geen gevorderde hooper. Als je al wel heel lekker om je middel hoepelt, zou ik adviseren indien mogelijk een hoepel les te volgen bij een hoepel docent. Je zal versteld staan wat voor toffe dingen je allemaal kunt leren met een hoepel! Is er helaas geen les bij jou in de buurt? Ga dan aan de slag met YouTube, op het Robin Hoop YouTube kanaal vind je instructies in het Nederlands, op het YouTube kanaal van de Australische Deanne Love vind je onwijs veel instructies in het Engels!

Hoelahoep les voor gevorderden

Als je kunt lopen met je hoepel, de hoepel van je lichaam af kunt halen én weer terug en je hoepel niet supervaak meer valt, dan ben je klaar voor een gevorderden workshop. Nu is dit natuurlijk geen keiharde grens. Iedereen is anders en leert anders. Je mag in principe ALTIJD meedoen natuurlijk, maar dit is mijn  advies. Als je dit niveau hebt, haal je waarschijnlijk het meeste waarde en plezier uit de workshop. Maar nogmaals, als jij denkt dat je er klaar voor bent, ben je uiteraard altijd welkom!

De opbouw van een gevorderden workshop

Meestal is er een thema gebonden aan een gevorderden workshop. In de beschrijving wordt ongeveer uitgelegd wat er behandeld gaat worden. Wel in hoepel-jargon natuurlijk! Alle trucs en bewegingen hebben een eigen naam zodat alles duidelijk benoemd kan worden. De workshop duurt meestal twee uur. Dit lijkt misschien lang, maar het is juist fijn om de tijd te hebben om lekker in de flow te komen. Meestal is er één truc of beweging die uitgelicht wordt en die we gaan drillen, daarna gaan we leren hoe je kan zorgen dat die truc of beweging lekker aansluit op de dingen die je al kunt zodat je het ook daadwerkelijk toe kan passen in je flow!

Tot snel, in de hoepel?

Als je nieuwsgierig bent naar een les hoelahoep, hoop ik onwijs dat je gehoor geeft aan die nieuwsgierigheid en het een keer komt proberen! Het is namelijk superleuk om te doen, je wordt er vrolijk van, haalt het kind in je naar boven én ook nog eens heel goed voor je hele lichaam! Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Happy Hooping en hopelijk tot snel in de les!

Robin