fbpx

Onderstaand deel ik een greep uit wat grappige maar ook serieuze weetjes en hersenspinsels van Robin Hoop door de jaren heen!

 

1. JOY

Als ik bedenk hoeveel mensen ik in mijn workshops en lessen heb gehad, hoeveel mensen zichzelf hebben overtroffen door te denken niet te kunnen hoepelen, maar het lukt toch wel en de bijbehorende blije gezichten… Dan ben ik super dankbaar dat ik op micro niveau iets positiefs kan bijdragen aan de wereld!

2. Voor de groep staan

Toen ik net startte met lesgeven, vond ik het voor de groep staan best een dingetje. Het onthouden van alle stof, het inschatten hoe lang je met een oefening bezig blijft, de juiste opbouw van oefeningen. Wat vond ik het onwijs spannend, elke keer weer. Inmiddels gaat het helemaal vanzelf, heb ik mijn eigen manieren ontwikkeld en vind ik het juist héél leuk om voor grote groepen te staan! Iets met just do it!

3. De hoelahoep community

Door de jaren heen heb ik véél mensen ontmoet door middel van hoelahoeps! Op conventies en retreats in binnen en buitenland, hoopers uit Nederland en daarbuiten. De community is wereldwijd eigenlijk best groot en iedereen is altijd super vriendelijk en behulpzaam. Inmiddels heb ik een heel leuk clubje ‘hoepelvriendinnen’.

4. Hoelahoep-conventies

Er zijn hoelahoep evenementen verspreid over de hele wereld! De afgelopen jaren ben ik  naar een aantal supertoffe evenementen geweest! Heart and Hoopdance in Nederland (aanrader!), Rendez V’hoop in Parijs, The Italian Hoop Connection en de German Hoopconvention. Zó gaaf om mee te maken! twijfel je of je naar zo’n event durft te gaan? Ga! Iedereen heeft dezelfde passie en je ontmoet zulke leuke mensen! Die events zijn voor hoopers van alle niveaus. Komt echt helemaal goed!

5. Online en offline ontmoetingen

Het gebeurt af en toe dat ik mensen die mij ‘online kennen’ tegenkom en dat ze even een praatje komen maken. Zo bizar en gek en leuk om te horen dat de foto’s en filmpjes op social media mensen zo inspireren en dat ze er echt iets aan hebben.

6. Binnen en buiten

Wat ik het állerfijnst vind aan mijn ‘werk’, is de afwisseling tussen rustig werken achter mijn laptop en de volgende dag weer de deur uit moeten voor een opdracht. De drukte afgewisseld met de stilte vind ik heerlijk.

7. Zoveel hoepels

Duizenden mensen hebben inmiddels een Robin Hoop hoepel in huis! Ik ben best benieuwd hoeveel plezier er gemaakt is, hoeveel frustraties er vast ook geweest zijn, hoeveel calorieën er verbrand zijn en hoeveel bloemenvazen er gesneuveld zijn!

8. Stilstaan

Doen we in general te weinig, althans ik. Van niets naar een succesvol bedrijf. Een bedrijf dat elk jaar groeit en waar ik elk jaar weer zoveel leer. Bizar! Alsof het over iemand anders gaat. Het gaat zo natuurlijk, maar zeker niet vanzelf. Best wel cool eigenlijk.

9. Je eigen hoepels spotten

Een van de leukste is wel je eigen hoepels tegenkomen ergens! Soms zie ik zelf iemand in het voorbijgaan met een van mijn hoepels, op de fiets, in de trein of in een auto. Of ik krijg een foto toegestuurd of word getagd in een bericht… Super tof!

10. Balans

Met onregelmatig bestaan vond en vind ik het soms nog steeds best lastig om een goede balans te houden tussen rust en actie. Als lesgever ben ik altijd aan het geven en zijn er veel prikkels tijdens workshops en evenementen. Na een prikkel-overload moet ik heel bewust rustmomenten plannen. Doe ik dat niet, dan wordt ik prikkelbaar, chagrijnig en kan ik niet zoveel hebben.

11. ‘Robin van Robin Hoop’

Ik weet nog hoe gek en spannend ik het in het begin vond om mijn bedrijf te representen tussen andere ondernemers. Opeens word je voorgesteld als Robin van Robin Hoop, het hoelahoep-bedrijf. Zo gek! Opeens werd ik me er bewust van dat mensen van alles konden vinden van wat ik doe. Wat een verantwoordelijkheid!

12. ‘Werken’ voelt niet als werken

Sinds Robin Hoop bestaat zijn er maar weinig dagen geweest die voelden als werk. Zo’n dag waarbij de tijd niet voorbij lijkt te gaan, ik heb geen idee meer hoe dat voelt. Meestal is het leuk en gaat het vanzelf!

13. Schattige kiddoos

De schattigst uitziende kinderen kunnen de grootste boefjes zijn! Don’t judge a book by it’s cover!

14. Neuspeuterende kinderen

Als je eens weet hoe vaak ik tijdens mijn les kids in in hun neus zie peuteren tijdens mijn les… Regelmatig vraag ik me af waarom ik altijd afsluit met een high five voor iedereen haha. Handen wassen en desinfectiegel for life! #truestory #hooplife #toomuchinfo #sorrynotsorry

15. Onregelmatig en vanuit huis werken

Dit is een curse en blessing tegelijk! Soms is het heerlijk om langzaam op te kunnen starten of de dag te beginnen in de sportschool. De andere kant is natuurlijk dat het ook vaak genoeg gebeurt dat ik ‘s avonds en in het weekend moet werken als de zon schijnt en mijn vrienden en vriendinnen op een terras zitten! Het is natuurlijk heerlijk om niet per se netjes en opgetut ergens op tijd hoeven zijn elke dag, maar als ik nu een reden heb om opgetut en op hoge hakken de deur uit te gaan, grijp ik die kans. Dat mis ik soms wel. Heerlijk! En heel eerlijk: soms kan ik me best alleen voelen als ik een aantal kantoordagen heb, geen opdrachten buiten de deur heb en dus in mijn uppie ben.

Vanmiddag trakteer ik mezelf op taart! En mocht je nog iets anders willen weten over mijn hoepel-bestaan, dan mag je natuurlijk altijd een mailtje sturen. Vind ik hartstikke leuk!

Op naar de volgende vijf jaar. Cheers!

Robin xx