fbpx

Het gevoel dat ik aan 2017 over heb gehouden is dubbel. Privé was het pittig, onrust en veranderingen. Zakelijk gezien was het een jaar van mijlpalen! Als ik erop terugkijk heb ik véél geleerd en heeft 2017 me welgeteld 2 mijlpalen opgeleverd: in januari startte ik in mijn eerste eigen kantoor en met de resultaten van 2,5 jaar ondernemen heb ik mijn eerste huis kunnen kopen. Stiekem ben ik best wel trots!

 

In vogelvlucht

2017 begon in een flinke verbouwing in een rommelig en stoffig huis. Thank god dat ik wel een schone en rustige plek had om te werken! Na 3 maanden stofhappen konden mijn ex en ik door de gigantische verbouwing tijdelijk niet meer in het huis wonen en trokken bij mijn zusje in. Een uitdagende combinatie van factoren zullen we maar zeggen. Laat ik het kort houden: we hebben de verbouwing niet overleefd. Midden in het drukke hoogseizoen gingen we uit elkaar. Maar de show must go on, so I did. Ik bleef bij mijn zusje wonen, waar mijn bed inmiddels 9 maanden midden in woonkamer staat. Tijd om een huis te zoeken in het hoogseizoen is er niet en privacy is overrated 😉

De opdrachten die ik dit jaar mocht doen waren weer te gek! Samenwerkingen met onder andere L’oreal, Zomercarnaval Rotterdam, Tina, Booking.com, Sanoma, Share a Perfect Day, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, Shell, Albert Heijn en de overheid. Bizar als ik er zo op terugkijk! Ook had ik zin om wanneer mogelijk alles te doen waar ik zin in had. Zo ging ik naar hoepelconventies in Parijs, Duitsland en Italië en ben tussendoor ook nog twee keer naar mijn geliefde Portugal en naar Macedonië geweest. Midden in het hoogseizoen heb mijn kantoor en hoepelfabriek ook nog ‘even’ verhuisd naar een nieuwe maar wel héél toffe locatie: hartje centrum Rotterdam.

Na de grootste drukte bedacht ik dat ik een huis wilde kopen. Mijn bedrijf draait goed, ik kan het betalen, dus ik vind dat het moet kunnen. De verhalen dat een huis kopen als ZZP’er moeilijk is, kloppen allemaal! Uiteindelijk kwam ik terecht bij de Rabobank waar ik een super toffe financieel adviseur toegewezen kreeg die in mij gelooft. Het duurde láng, het was ingewikkeld en het was me spannend! Maar het is gelukt! Begin januari krijg ik de sleutel van mijn Rotterdamse appartement. Mét openslaande deuren en tuin! Er moet een hoop aan verbouwd worden, maar oh wat gaat het mooi worden!

Het dieptepunt van dit jaar was wel het feit dat ons lieve en immer vrolijke hondje, Truus, ook wel Truzela of Truzelino, er na bijna 8 jaar bij ons te zijn geweest er plotseling niet meer was. Bizar wat een impact dat heeft/had op de hele familie. Ze hoorde bij ons. Dit heeft me doen besluiten om geen vlees meer te eten. Want hoe kan ik zó verdrietig zijn om een hondje en wel een dood dier kopen om op te eten? Inmiddels eet ik drie maanden geen vlees meer. Het gaat boven verwachting makkelijk, ik mis het niet (al ruikt het nog steeds heel lekker!), en het belangrijkst: het voelt het heel goed.

 

Komend jaar

Hoop ik op rustiger vaarwater. Lekker cliché: wil ik beter voor mezelf zorgen in de vorm van gezonde voeding en me buiten mijn comfortzone begeven qua sporten. Ga ik genieten van mijn eigen fijne huis. Ga ik hopelijk mijn zusje opzoeken die voor een jaar naar Australië gaat. Komen er weer een hoop toffe opdrachten. Ga ik die toffe opdrachten beter vastleggen door middel van foto en video. Wil ik weer leuke (werk)tripjes maken. Mag ik niet naar plekken waar ik al eerder ben geweest. Ga ik vaker voor mezelf hoepelen. Ga ik voor meer focus en minder afleiding als ik aan het werk ben, waardoor ik hopelijk vaker het gevoel heb dat ik vrij kan en mag zijn. En verder de happy hoopvibes zo veel, vaak en ver mogelijk verspreiden. I’m ready for whatever!

Liefs!
Robin