fbpx

Regelmatig krijg ik de vraag of wel 40 uur kan vullen met een hoelahoep en alles eromheen. Jazeker kan ik die 40 uur vullen. Makkelijk! Ik ga er zelfs regelmatig overheen. Hoelahoepen is super breed in te zetten en ik doe dan ook veel verschillende opdrachten. Helaas ben ik zelf niet de hele dag aan het hoepelen zoals vaak wordt gedacht! Om een duidelijk beeld te scheppen zal ik beknopt vertellen wat mijn werkzaamheden zoal zijn. Enne… De foto boven dit artikel is eigenlijk totaal niet representatief voor hoe mijn dagen eruit zien als de zon schijnt. Maar ik vind het gewoon een mooie foto. So you know ;-).

 

Hoepel evenementen en festivals

Mijn zomers staan meestal vol met super gave evenementen door het hele land. Solar Festival, Share a Perfect Day, Tina Festival, Encore Festival, een energizer voor 100 mannen (!) op de SS Rotterdam, hoepelen met het publiek op bedrijfsfeesten, sportdagen op scholen. Kleine evenementen, grote evenementen. Elk evenement heeft zijn charme op zijn eigen manier. Soms kan ik het niet alleen. Gelukkig zijn er een hoop lieve hoopies die mij helpen als het nodig is. You know who you are! Soms vind ik het nog steeds spannend van tevoren. Ben ik niets vergeten? Heb ik wel genoeg hoepels bij me? Hoe vaak ik evenementen en festivals heb, verschilt per periode. De maanden juni, juli en augustus ben ik meestal elk weekend wel onder pannen. Mijn evenementenplanning geeft je een goede indruk van hoe mijn jaar er ongeveer uitziet.

 

Zelf hoepel workshops organiseren

Hier is het mee begonnen! Lessen organiseren in het park en als het koud of nat is, in een gymzaal. De workshops zijn geschikt voor iedereen. In de workshop voor beginners, beginnen we rustig aan met een warming-up, maken we het hele lijf soepel en losjes en vertel ik de hele theorie achter de basisbeweging. Overigens gaat niemand de deur uit voordat die hoepel hoog blijft. Al gaat het bij de een sneller dan bij de ander, uiteindelijk lukt het iedereen. Hoe vaak ik workshops organiseer is afhankelijk van hoe druk de webshop is en hoeveel besloten opdrachten en evenementen er in de agenda staan.

 

Lesgeven op scholen

Voor het actieprogramma Lekker Fit van de gemeente Rotterdam geef ik les op basisscholen door de hele stad. Dit doe ik inmiddels ruim twee jaar. De groepen 3 tot en met 6 van Lekker Fit scholen krijgen drie lessen aangeboden. Ik leer ze de basis en wat leuke trucs en spelletjes. Het is eigenlijk altijd een feestje in de lessen. Het heeft even geduurd voordat ik het kon zeggen, maar ik ben gek op die kids. Vooral die echte kleine eigenwijze boeven! Het maatschappelijk belang is groot. In mijn lessen hoop ik over te brengen dat bewegen leuk is en dat het niet erg is dat je hoepel valt. Je kunt er juist weer iets moois en leuks van maken.

Plezier, creativiteit, positiviteit en zelfvertrouwen zijn altijd mijn pijlers. Gemiddeld ben ik 3 dagdelen per week aanwezig bij scholen. Ook ben ik bezig met een nieuw project met betrekking tot scholen. Ik kan er nog niets over zeggen op dit moment. To be continued!

 

Hoelahoeps maken en verzenden

Alle hoelahoeps die je in de webshop vindt, maak ik zelf! De rollen buis krijg ik aangeleverd op rollen van 100 meter. En per rol komen daar meestal 32 hoepels uit. Ik knip de hoepels op maat met een tang, verwarm de uiteindes en zet er connectors tussen. Als de buis weer afkoelt, zitten de connectors muurvast. Dit is een pittig klusje. Goed voor de spierballen! Dan moet er natuurlijk nog mooie, kleurrijke tape omheen, moet de hoepel opgevouwen worden met een touwtje, bubbelfolie voor verzending en een verzendenvelop met label. Ik breng twee keer per week pakketten naar het postpunt. Afhankelijk van hoe druk het is in de webshop, ben ik minstens 2 dagdelen per week bezig met het in elkaar zetten, het tapen van de hoepels en het hele verzendproces.

 

De Online Hoelahoep Challenge

In de winter zijn er een stuk minder evenementen, wat betekent dat ik tijd heb voor andere dingen. Afgelopen januari heb ik voor het eerst een Hoelahoep Challenge georganiseerd. 14 dagen lang, elke dag een nieuwe workout video met een nieuwe oefening. Komende winter ga ik dit weer doen. Op dit moment ben ik bezig met nieuwe oefeningen verzamelen, uitwerken en er moeten dus weer nieuwe video’s gemaakt worden. Dit doe ik meestal samen met mijn eigenlijk ex, maar forever schoonzus en stylist Lizzy. Zij zorgt ervoor dat alles klopt en heeft oog voor dingen waar ik niet aan denk. Hulde!
De promotie van de Hoelahoep Challenge ga ik dit jaar groots aanpakken. Ongeveer 15 online influencers gaan de Challenge promoten onder hun lezeressen en volgers. Het wordt tof! Meer info vind je hier.

 

Social media en promotie

Social media is erg belangrijk voor mijn business. Ik probeer regelmatig iets te posten. Dat lukt het helaas niet altijd even goed als ik zou willen. Soms ben ik zo in het moment en vergeet ik simpelweg foto’s of filmpjes te maken, soms beleef ik gewoon even niets spannends en soms kom ik er gewoon echt niet aan toe. Sinds kort heb ik een virtueel assistent, Kim heet ze. Thank god voor Kim! Daarover later meer. Ik denk dat het tijd wordt voor een stagiaire communicatie, want ik kan er 40 uur mee vullen als ik het écht goed wil doen.

 

Administratie en e-mail

De beruchte tijdrovende hobby van elke ondernemer, not. Behoeft verder weinig uitleg denk ik. Telkens weer verbaast het me hoeveel tijd ik kwijt aan de verwerking van alle digitale verhalen, hoe snel mijn inbox weer gezellig vol zit en hoeveel acties eruit komen. Maar dat is een goed teken. Ik klaag niet! Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik er gemiddeld een uur per dag wel aan kwijt ben. Soms iets meer, soms iets minder.

 

Overig

Offertes en facturen maken, de boekhouding bijhouden, bestellingen doen, het magazijn bijhouden, met mergen van twee bedrijven naar één, strategische plannen maken, onderzoek doen om groter en goedkoper in te kopen, leuke acties bedenken en hier de juiste foto’s bij zoeken, een PayPal storing tussendoor, het regelen van alle verzekeringsellende en bijbehorende (drie!) bezoeken aan de garage als er ingebroken is in mijn auto, mijn beeldbank ordenen en bijhouden, netwerken. And so on. En dan wil ik zelf soms ook nog hoepelen!

 

I love it all!

Ik geniet intens van álles kan ik wel zeggen. Zoals je ziet zijn het een hoop verschillende werkzaamheden. Ik moet toegeven dat het soms net iets te veel is en ik het overzicht dreig kwijt te raken. Sinds kort heb ik daarom mijn virtueel assistent: Kim! Ik ben super blij met haar. Kim heeft mijn nieuwe website gebouwd en helpt mij nu met to-do lijstjes, marketingplannen en allerlei digitale klusjes waar ik zelf niet goed in ben of waar ik niet aan toekom. Een aanrader voor elke ondernemer die soms net iets te veel te doen heeft.

Vaak vond ik het super spannend. Vragen als; kom ik de winter wel door? Of willen mensen volgend jaar nog wel hoepelen? En wat wil de belastingdienst van me? Nu ik bijna drie jaar aan het ondernemen ben weet ik inmiddels redelijk wat ik kan verwachten. Hierdoor begin ik steeds meer te genieten. Ik weet dat het goed komt, ik weet wat ik kan, ik weet wat ik waard ben en ik weet dat ik meer dan genoeg ideeën heb om nieuwe markten aan te boren in de toekomst.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen wat mij zoal bezig houdt. Heb je dan nu een duidelijk beeld van waar mijn tijd naartoe gaat? Heb je vragen of suggesties? Je mag me natuurlijk altijd een mailtje sturen!

Liefs!
Robin

 

hoelahoep