fbpx

Wist je dat er in de hoepel scene verschillende meerdaagse hoepel evenementen zijn? Deze worden ook wel hoepel conventions of retreats genoemd.

Op een hoepel evenement staan twee dingen centraal: plezier maken en nieuwe dingen leren. Er worden verschillende teachers ingevlogen die ieder goed zijn in een bepaald aspect van hoopdance. Er wordt een workshop om dit aspect heen gebouwd, met een goede opbouw, zodat je stapje voor stapje naar iets toewerkt en zodat de workshop voor alle niveaus interessant is. Met deze workshop touren de meeste teachers de hele wereld rond!

 

Heart and Hoopdance Retreat

De Heart and Hoopdance Retreat in 2014 was mijn eerste hoepel evenement. Samen met mijn lieve vriendin Sally van Hoopsadaisy gingen we naar Bladel. We hoepelden nog helemaal niet lang. We hebben we onwijs genoten en veel geleerd! Drie jaar op rij zijn we er geweest. Op een mooie locatie in de natuurlijk van Noord-Brabant hoepel je met een groep van ongeveer 30-35 hoopers van alle leeftijden uit zowel Nederland als uit de rest van de wereld in de ruimtelijke en mooi aangeklede hoepel hal. Ook is er genoeg ruimte om buiten met je blote voeten in het gras te hoepelen, of om lekker te chillen natuurlijk! Het eten mag natuurlijk ook niet vergeten worden… Heerlijke gezonde biologische maaltijden. Een oase van positiviteit en passie dus voor hoepelen en bewegen en persoonlijk mijn favoriet!

Heart and Hoopdance Retreat
Locatie: Bladel, Noord-Brabant
Datum: 20-25 juli 2018
Social media: facebook en instagram

Rendez v’Hoop

In 2017 ben ik hier voor het eerst geweest. Op een mooie idyllische locatie midden in Parijs komen hoopers vanuit de hele wereld, van alle niveaus en leeftijden bij elkaar. De afwisselende workshops, de LED en fire hoopjam op het Palais de Tokyo zijn super! Hoopers houden van goed en gezond eten. Ook hier was het eten weer heerlijk! Ik wil terug!

Rendez v’Hoop
Locatie: Parijs, Frankrijk
Datum: nog niet bekend, ergens in april 2018
Social media: facebook

Italian Hoop Connection

Stel je voor. De Italiaanse zon, een workshoplocatie in de bergen met twee grote watersproeiers, een zwembad voor na de workshops, elke dag siësta en hoopers en hoepels uit allerlei verschillende uithoeken. En oja, de Italiaanse keuken en Prosecco. Need I say more?! Toegegeven: de verleiding om aan het zwembad te blijven met een prosecco in je hand is groot. Maar hee, het is tenslotte ook vakantie!

Italian Hoop Connection
Locatie: Montefiorino, Italië.
Datum: 4-8 juli 2018
Social media: facebook en instagram

German Hoop Convention

Weer zo’n fijn evenement. Mooie grote sportzalen. Toffe workshops, een locatie die aan te rijden is. Een gala avond met shows van alle teachers en een super gave LED hoopjam in het centrum van Hannover. Ook deze wil ik eigenlijk niet missen. Hoepel evenementen zijn zo te gek, ik zou ze allemaal wel mee willen maken!

German Hoop Convention
Locatie: Hannover, Duitsland
Datum: 22-24 juni 2018
Social media: facebook 

 

Nog veel meer hoepel evenementen!

Dit zijn de evenementen waar ik zelf ben geweest. Ik zet er nog een aantal voor je op een rijtje. Succes met kiezen!

 

Ik wil naar een hoepel evenement, hoe pak ik dit aan?

Mocht je interesse hebben om naar een evenement te gaan, of andere vragen hebben, dan kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen. Je kunt natuurlijk samen gaan met een vriendin, of alleen. Hoopers zijn over het algemeen super sociaal en gastvrij, dus hoopfriends zijn snel gemaakt! Er is ook een kans dat er al een aantal Nederlandse hoopers  gaan en dat je aan kunt sluiten bij de Dutchie Hoop Squad die al gaat. Zelf ben ik er nog niet helemaal uit welke evenementen het gaan worden dit jaar. Op deze manier is kiezen ook wel erg lastig. Naar welke events zou jij het liefst gaan? Ik houd jullie op de hoogte!

 

hoelahoep, hoepel