Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor jouw hoepel flow? Met deze tips krijg jij die oefening of truc nóg beter onder controle en/of ziet hij er nog mooier uit!
- Door met tempowisselingen en stijlen te spelen
Het afwisselen van verschillende tempo’s tijdens het hoepelen kan veel doen voor hoe het eruit ziet. Je neemt je publiek zo mee in een verhaal en een truc kan een heel andere sfeer krijgen door een ander tempo. Daarnaast vraagt langzaam hoepelen vaak nóg meer controle. Hier vind je een playlist met langzame muziek om heerlijk op te hoepelen! - Hoepelen en … tegelijk
Hoe goed kun jij twee dingen tegelijk? Hoepelen en lezen, bellen, punniken… Of wat dan ook. De hoepel hooghouden op zich is al een kunst, een éxtra taak is ook een extra uitdaging. Het is supertof om te merken hoe je coördinatie steeds beter wordt en twee dingen tegelijk doen straks geen moeite meer is! - Door een extra hoepel te gebruiken (draai er een boven je hoofd én om je middel)
Kun jij een hoepel om je middel laten draaien én er eentje boven je hoofd laten draaien? Focus op twee dingen, twee bewegende dingen in dit geval! Zet al je breekbare spullen maar vast op zolder 😉 - Door je oefening twee kanten op te oefenen
Álle trucs en oefeningen met een hoepel kunnen twee kanten op. Als je vanaf het begin gelijk alles twee kanten op oefent is dat supergoed voor je coördinatie en ziet het er supertof uit als je moeiteloos kan switchen en is het ook nog eens beter voor de belasting van je lichaam. Win, win, win dus! - Ontleed een filmpje van een andere hooper
Zoek een filmpje uit dat je tod vindt en kijk dat filmpje zo vaak tot je snapt wat er gebeurt en leer jezelf die oefening aan. Je kunt bij het terugkijken telkens een andere focus kiezen. Kijk naar de linkerhand, rechterhand, naar wat de hoepel doet, ene been, andere been etc. Zo is de kans groot dat het je lukt de truc te ontleden en jezelf aan te leren! - Hoepelen met een blinddoek op
Door een zintuig weg te halen worden de anderen sterker. Als je je zicht weghaalt, ga je beter voelen. Je gaat echt op gevoel bewegen je zal versteld staan hoe goed dit is voor je timing en ook weer voor je coördinatie! - Door een andere maat hoepel te gebruiken (kleiner is moeilijker dan groter)
Doe al je oefeningen eens met verschillende hoepels. Zo train je je aanpassingsvermogen en zal je merken dat het op een gegeven moment niet meer uitmaakt met welke hoepel je oefent. Je kunt het met allemaal! - Film jezelf!
Om überhaupt goed te kunnen zien wat je doet. Én daarna jezelf te kunnen verbeteren. We kunnen helaas niet voelen of een oefening er zo strak uitziet als dat we denken. Soms ziet het er beter uit dan we denken en andersom natuurlijk! Zet je telefoon neer, drup op record en doe net alsof die telefoon niet aan staat!
Wat zie je? Wat valt je op? Wat gaat al lekker? Wat mag nog wat meer aandacht krijgen? Wees lief voor jezelf, trots op hoe ver je al bent gekomen en ga voor de dingen die je bij wilt leren!
Zo, ik denk dat je hier wel eventjes mee vooruit kunt! Wat vind jij de leukste en/of meest waardevolle tip? Laat het me weten op info@robinhoop.nl. Ik vind het superleuk om van je te horen!
Liefs!
Robin