fbpx

2018

Weer zit een supermooi en actief hoepel-jaar op! Wederom met nieuwe ontwikkelingen, die ik in mijn, alweer bijna 5 jarig, ondernemersbestaan nog niet had meegemaakt. Hieronder vind je mijn jaar in een notendop. Enjoy!

Huis gekocht

Met stip op nummer 1! Nooit had ik gedacht dat ik met mijn ZZP-bestaan een huis kon kopen. Weer op zoek naar een huurhuis was na 5 verhuizingen privé in 5 jaar en 3 zakelijk geen optie. Ondanks spookverhalen van andere ZZP’ers ging ik op hypothekenjacht. Het móest! En kijk mij dit eens typen, aan mijn keukentafel in mijn cosy eigen huis. F*ckyeah! Toegegeven: makkelijk was het niet. De ‘specialisten’ van de bank die iets moeten zeggen over de vooruitzichten van een hoepelbedrijf… Hebben een geheel eigen visie op zaken. Laat ik het daarop houden. Een zenuwslopend proces. Maar oh my, wat voelt het goed en geeft het onwijs veel rust!

Healthy Fest

Zes uitverkochte workshops waar in totaal ruim 600 man aan meedeed. Wow. Toen mijn ademhaling zich weer naar mijn buik bad verplaatst gaf het een enorme kick om op dat podium te staan, haha. Zoveel mensen die dachten niet te kunnen hoepelen en binnen no-time draaiden alle hoepels. De blije gezichten, het leuke contact met de deelnemers, onderdeel zijn van het succes van zo’n goot event met een superleuke organisatie… Te gek! Bekijk de aftermovie hier!

Minder stress, meer genieten

Dit was ook het jaar van tot de conclusie komen dat alles wat ik aan het doen ben niet meer nieuw is en daarmee comfortabel is geworden. Kleine of grote groepen, kleine of grote evenementen, grote groepen kinderen of mannen met stropdassen. Inmiddels heb ik het allemaal een keertje meegemaakt. Het fijne hieraan is: ik weet wat ik kan verwachten en heb veel meer rust in mijn lijf en hoofd. De andere kant hiervan is, is dat ik merk dat de uitdaging er op dat vlak een tikkeltje uit is. En dat is ok. Ik denk dat iedereen, zowel in loondienst als ondernemer, deze fase kan bereiken. Het biedt ruimte en mogelijkheden!

Ontwikkelen en nieuwe doelen

Doordat alles me nu dus iets gemakkelijker afgaat dan in het begin, merk ik dus dat ik zin krijg om mezelf verder te ontwikkelen. Zo heb ik een cursussen productiviteit, tarief bepalen en onderhandelen gevolgd en ligt er een e-book klaar over adverteren op Facebook en komt er een nieuw verkoopkanaal. Heel veel zin om hiermee aan de slag te gaan en mijn vaardigheden als ondernemer verder te ontwikkelen!

Gezondheid

Zo heb je nooit iets en zo heb je twee… Hoe noem je dat… Projecten in één jaar. Nog nooit heb ik zo vaak een ziekenhuis van binnen gezien. In juni stond ik in een lelijke drugsnaald op het strand, waardoor ik een shitload aan prikken en controles kreeg, maar in oktober eindelijk te horen kreeg dat ik er niets aan overgehouden heb. Daarnaast kwam er uit het bevolkingsonderzoek dat er onrustige cellen op mijn baarmoederhals zaten. Cadeautje. Die gingen maar niet vanzelf weg, dus moesten deze verwijderd worden. Inmiddels ben ik behandeld en ben ik weer als nieuw!
Het zijn geen levensbedreigende dingen, maar het houd je bezig en je hebt het toch liever niet. Lekker cliché maar zo waar: ongelukjes zitten in een klein hoekje en niets is vanzelfsprekend. Dankbaar dat ik zo goed uitgekomen ben en onwijs klaar voor een nieuw jaar zonder zorgen!

DANK

Ook dit jaar was niet zo’n succes geweest zonder mijn lieve familie, vrienden en vriendinnetjes. Helpende handen, lieve woorden, kritische vragen, stoom-afblaas sessies, tranen van het lachen, klagen, sparren of een peptalks… Dank voor jullie support allemaal. Zonder jullie ben ik nergens. You know who you are!

2019, ik ben er klaar voor!