fbpx

Collage jaaroverzicht 2014

2014 was voor mij het jaar van een persoonlijke groeispurt: durven, ontdekken, loslaten en genieten.

Ik had geen flauw idee wat er zou gaan gebeuren toen ik startte met Robin Hoop. Dat het zo geweldig zou zijn had ik van tevoren niet durven dromen. Een tikkie spannend was het wel. Opeens vertegenwoordig je een bedrijf, heb je een eigen website, een Facebookpagina, visitekaartjes en moet je belastingaangifte doen. En dan heb ik het nog niet over de commitment die je aangaat als je een cursus organiseert en dat betekent dat je aan iets ‘vast zit’. De mensen die mij kennen weten wat voor een ding dat voor mij is. Een diepe buiging en een dikke kus voor Jonina van HoopHolland. Wat heeft ze me goed geholpen en wat is ze een geweldig mens!

Eenmaal gewend  aan die nieuwe rol kan ik zeggen dat het hebben van een hoepelbedrijf té leuk is: nieuwe dingen te bedenken voor lessen, lichamelijke vooruitgang zien bij cursisten, zien hoe cursisten steeds losser en soepeler worden. Geconcentreerde gezichten, rode gezichten. Hoepels tapen in de zon in de tuin, nieuwe tapes ontdekken, tranen door een hoepel van the traveling hoop project. Hoepelen op Boothstock Festival, de Nacht van de Kaap, ZomerZondagen, Edelwise Festival en Free Your Mind Festival. Optreden op een écht podium op Kwaku Festival samen mijn lieve vriendin Sally van Hoopsadaisy. De Heart and Hoopdance Retreat. Benaderd worden door bedrijven: zeven dagen lang workshops geven bij de Thuiszorg Rotterdam, een ladiesnight met super enthousiaste dames en een Sinterklaasfeest bij de TU Delft. Het vrijgezellenfeest van een middelbareschool klasgenootje. Hysterische kinderfeestjes. Hoepelen met een mannen van een businessclub. Hoepelen in het Westerpark, hoepelen in de Melkweg. Dronken vrouwen van middelbare leeftijd die een hoepel jatten. Hoepelen aan de Nederlandse costa, hoepelen aan de Spaanse costa. De passie voor hoepelen delen met iedereen die het horen wil –of niet haha-. Hoepelen op het gelijknamige feestje HOELAHOEP. Aangesproken worden in het vliegtuig met een paar hoepels op je rug gebonden, op de fiets, in het park, in het voorbijgaan, door buren die zich afvragen wat ik altijd aan het sjouwen ben. Een workshop geven aan mijn collega’s van de Gemeente Rotterdam. Kamperen met een prinsessenbed in een circustent op een circusconventie in Gent. Het ontmoeten van mensen die je anders niet zou ontmoeten. The Hoop and Juice Club samen met vriendinnetje dailylin.nl. De eindeloze gesprekken met mede-hoepelfreaks over tubing, inner- en outerdiameters, TE, HDPE en PolyPro.  En ga zo nog maar even door. Het moment dat je je ‘rare hobby’ volledig omarmt en totaal niet meer bezig bent met wie er misschien raar kijkt of misschien wel iets denkt. Hoopen is awesome.

Het meest dankbaar ben ik voor dat ik heb leren loslaten. Ik weet niet of je dat leert of dat het je overkomt. Het is in ieder geval een proces met een doel/resultaat dat ik iedereen gun en waar zo’n ronde buis zeker bij kan helpen. Wat vond ik het spannend om voor een grote groep te staan of om te hoepelen tussen en voor mensen. Mezelf laten gaan zat er niet in. Onder andere de Heart and Hoopdance Retreat heeft erbij geholpen dat ik losser en vrijer ben geworden. Ik voel me lichter, ben meer mezelf, ben zekerder van mezelf, ben spontaner, dansen gaat soepeler en mijn hoofd is rustiger. Als ik dit al een klein beetje door kan geven aan mijn cursisten ben ik gelukkig.

Kortom: 2014 was de shit. 2015 wordt nog beter! Meer nieuwe hoepelaars, meer happy hoepelaars, nieuwe cursussen, nieuwe projecten, nieuwe moves, nieuwe kleurrijke hoepeltjes, mijn nieuwe smarthoop die NU onderweg is vanuit Amerika, lange jams, korte jams, huiskamerjams, blote voeten, mijn reis naar Bali, zonnige festivals, de Heart and Hoopdance Retreat –ja, hij staat alweer op de agenda-, een circusweekend in Limburg, Rotterdam Circusstad. En oja. Iets vaker een hoepelblog.

Wat zijn jouw plannen voor 2015?

“We don’t stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing.” ~ George Bernard Shaw

Be yourself, be happy, take care, be grateful and spread love.

Liefs! Robin